Hoogsensitiviteit; Ben jij er mee bekend?

Hoogsensitiviteit; Ben jij er mee bekend?

Onze samenleving is zoveel drukker geworden in de laatste decennia. Op elk moment van de dag zijn er nieuwe prikkels, informatie en afleidingen. Hoe verwerk jij die allemaal?  Of blijf je er mee rondlopen?

Om jou persoonlijk te ondersteunen starten wij steeds meer samenwerkingen met specialisten die onze verzekerden kunnen helpen om mentaal en fysiek fit te blijven en jouw onderneming zo goed mogelijk te kunnen laten presteren. Vandaag doet Mark van de Tol van weSense een korte intorductie over hoogsensitiviteit.  Na de vakantie komt hij hier uitgebreid io terug in een van de volgende infobulletins. Hou deze dus in de gaten als je onderstaande intro boeiend vind.

Is hoogsensitiviteit een last of een gave?

Door het open filter in de hersenen van hoogsensitieve professionals krijgen zij aanzienlijk meer informatie binnen. De mogelijkheid tot prioritering van informatie ontbreekt en alles wat binnenkomt wordt op een dieper gevoelsniveau verwerkt.

De eigenschap hoogsensitiviteit is dan ook een prikkelintolerantie. En het teveel verzamelen van prikkels resulteert dan ook in een verhoogde kans op burn-out of depressie problematiek.

Lijkt het alsof je altijd aan “het processen” bent? Kom je lastig van prikkels af en/ of bouwen deze zich snel op in jouw systeem? Grote kans dat je hoogsensitief bent.

Benieuwd? Neem alvast eens een kijkje op www.weSenseatwork.com. Meer informatie volgt na de vakantie.

Fijne vakantie gewenst!

Reactie plaatsen